Html5 Menu Tag by Css3Menu.com

 

Afgeronde rechthoek: Langs kanaal en Lek
 

 

 

 


https://www.obs-wereldwijs.nl/wp-content/uploads/opsteker.jpg

Links en rechts worden berichtjes gedeeld, bloemen uit de kerk uitgedeeld in speciale omstandigheden. Als u iets heeft of iemand kent die wel een opstekertje kan gebruiken, laat het weten; wij weten niet alles en dat is eigenlijk wel zo prettig! Maar samen zien we naar elkaar om in de wetenschap dat er Eén is die ons allen kent.

 

In de afgelopen weken was er zowel in Schalkwijk als Tull  &’t Waal een overlijden.

 

Op donderdag 2 december overleed mw. Maria Nieuwhoff-Hovestad van de Waalseweg 9. Al een aantal maanden was ze niet meer op haar geliefde adres met haar geliefde. In de Geinsche Hof revalideerde ze langzaamaan en wachtte op een andere woonsituatie om hopelijk met haar man weer dichtbij elkaar te zijn. Zover is het niet meer gekomen. Uiteindelijk kwam ze in november in het ziekenhuis terecht waar ze begin december is overleden, in de leeftijd van 75 jaar. Op haar verjaardag, 8 december, waren we bij elkaar in het rouwcentrum Dillema in Nieuwegein, waar we samen met de familie en bekenden afscheid van Iet namen.

Verschillende liedjes uit haar lievelingsrepertoire klonken; en ook een nummer van een grootse levensliedschrijver, koning David. De 3 millennia oude evergreen van de joodse singer-songwriter. Over God die onze herder is, op de mooie en moeilijke dagen.

We wensen haar man Mengs en de kinderen Marian en Sjaak, Marijke en Hans, Erik en Sylvia en de kleinkinderen, van harte Gods troostvolle nabijheid toe.

 

Op vrijdagmiddag 9 december is mw. Wilhelmina van Garderen overleden in de leeftijd van 81 jaar. Maar liefst 63 jaar was ze getrouwd met Simon de Gier en het is geen geheim: elke dag waren ze gelukkig met elkaar! Ook toen het ongeluk hun levenshuis binnenkwam, jaren geleden met het overlijden van hun zoon Jan Floren en in de afgelopen periode toen het helaas niet meer lukte om beiden onder één dak te zijn. De afgelopen jaren was de Geinsche Hof haar huis en Willie deed deze naam eer aan: ze glimlachte bij ieder bezoek! Van binnen zat een ongekende levensvreugde, die haar en haar omgeving, haar man, haar zoon/schoondochter Addie en Henny en de kleinkinderen Marcel&Denise, Yvonne&Patrick, altijd aanstak. Wat er van binnen zat? Het geheim daarvan liet zich spellen in de woorden die in de afscheidsdienst klonken uit de eerste brief van Paulus aan de Korinthiërs (13: 13); en nu blijven geloof, hoop en liefde, deze drie, maar de meeste van deze is de liefde.

 

Deze liefde is de dragende kracht om ook na het verlies samen te zijn op Hoeve Bouwlust en voor elkaar een huis te zijn waar liefde woont.

Wij wensen Simon en zijn gezin van harte Gods sterkte daarbij!

 

2021/2022; op de drempel van de tijd is het de Eeuwige die er altijd is.

We wensen elkaar in aansluiting aan de mooie kaarten -waarvoor dank! - van harte Gods zegen.

 

Ook aan het eind van dit jaar, dank aan de redactie van het kerkblad voor de zorg om ons van Honswijk tot ’t Goy (en zelfs nog verder) te voorzien van een contactblad om met elkaar mee te leven. DANK!

 

Met vriendelijke groet,  

Marius van Duijn, VDm

 

Bedankje

Nu even een ander stukje dan dat ik normaal schrijf voor het kerkblad namens de kerkrentmeesters, want hier heb ik mij even niet mee bezig gehouden de laatste drie maanden van dit jaar.

 

Ik wil graag iedereen heel erg bedanken voor hun bezoek of voor het kaartje, telefoontje of leuke attentie na mijn beroerte. Gelukkig gaat het al weer wat beter en gaat het volgens de doktoren en therapeuten heel goed, maar voor mijn gevoel nog best langzaam. Veel van mijn gevoel is wel weer terug maar er zijn best wat dingen waar je later achterkomt die niet meer vanzelf gaan.  Maar volgens de artsen komt dit ook wel weer een heel eind goed, maar dat kan nog wel een half jaar duren.

Ik hoop in het nieuwe jaar weer een aantal dingen op te pakkenen. Langzaam zijn Addie en ik hier weer aan begonnen zaken zoals de kerkbalans en het kerkhof, maar voor nu dank u wel en een heel mooi en gezond 2022 gewenst van ons.

 

Met vriendelijke groeten

Anton van Garderen

 

 

Tekstvak: kerkblad 2e jaargang 1964 Let wel, het kerkblad is gestart in 1960, samen met de hervormde kerk in Houten. In 1963 zijn ze er mee gestopt en sindsdien is het dus TW en SW. Het jaargang nummer is toen weer op 1 gezet. Dus de historie gaat inmiddels meer als 60 jaar terug.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

juni1964

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

1989

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tekstvak: Kerkblad 1988
nov1989

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

jan1991

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

mei1991

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2014

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Afgeronde rechthoek: Gezamenlijk
 

 

 

 


IMG_20211215_103247006EVA

IMG_20211215_092158005

Uitgeweken naar Het Gebouw in Tull en 't Waal hadden wij een prachtige kerstviering.

Eerst een kerstliturgie met liederen op de beamer en daarna creatief met elkaar aan de slag.

 

O.l.v. Arja maakten we allemaal iets moois en genoten we van lekkers gebakken door Trees.

 

Aan het einde van ochtend wensten wij elkaar een goede jaarwisseling en hoopten elkaar in het nieuwe jaar op 12 januari weer te ontmoeten.

Maar helaas, de lockdown zorgt dat de samenkomst van 12 januari niet door kan gaan.

 

 

Wanneer we weer kunnen starten is op dit moment  nog niet bekend.

Misschien op 9 februari.

We wachten in spanning af.

 

Arja en Marian

 

 

 

 

IMG-20211228-WA0003

Diaconie

 

Collecten in Januari

2 jan. Hoop voor Albanië, deze christelijke stichting werkt samen met de kerken en plaatselijke hulpverlening om de mensen in Albanië hun leefomstandigheden te verbeteren

16 jan. Open Doors, Open Doors wil vervolgde en bedreigde christenen wereldwijd versterken, toerusten en aanmoedigen tot wereldevangelisatie.

30 jan. Lepra Zending,  Jezus zag om naar mensen met lepra, Hij genas hen. Wij willen samen met jou in Zijn voetspoor verdergaan

6 febr. Woord en Daad, Woord en Daad werkt vanuit Bijbels perspectief aan duurzame verandering voor mensen in armoede.

 

 

 

Afgeronde rechthoek: Schalkwijk en ‘t Goy  

 


20211228_112831_resized

Vanuit de kerkenraad

 

20211228_112713_resizedHelaas moeten we u melden dat we opnieuw hebben moeten besluiten om de kerkdiensten online te houden vanuit één van beiden gemeenten.

Net nu we vaker samen gezamenlijke diensten wilden houden en op 2 januari elkaar het beste wilden toewensen moeten we opnieuw door de lockdown dit aan ons voorbij laten gaan.

 

Het eerste online overleg met beide kerkraden hebben we alweer gehad en ook de toelichting op het besluit voor de gezamenlijke diensten konden we niet op een gemeenteavond vertellen.

 

Ook de geplande activiteiten op de Brink rond kerst moesten helaas worden afgelast.

We zouden er moedeloos van raken, maar als we ons bedenken dat Maria en Jozef met Jezus moesten vluchten om niet gedood te worden dan vallen onze problemen erg mee.

 

Voorlopig hebben we de gezamenlijke diensten/uitzendingen tot en met 14 januari ingevuld en we hopen uiteraard dat we dan weer bij elkaar mogen komen in de kerk op 1,5 meter. We houden u op de hoogte via de wekelijkse uitzendingen en de Whatsapp groep. Krijgt u deze berichten nog niet dan kunt u dit doorgeven aan Addie de Gier of de dominee die u dan toevoegen aan de groep.

 

Antoinette de Bruijn heeft voorlopig haar taken als ouderling neergelegd. Deze taken zullen door de overige kerkraadsleden en de dominee zolang dit nodig is overgenomen worden.

 

Gelukkig gaat het met Anton langzaamaan weer wat beter en kan hij weer wat taken oppakken. Dit stemt ons dankbaar.

 

 

 

 

20211208_164629_resized

 

 

Diaconie

 

Dit jaar hebben we maar kort “plezier”kunnen hebben van ons kerstukje want net als vorig jaar moest de kerk weer “op slot”.

Hij is dus weer geschonken aan de Hospice, waar hij wederom weer een mooi plekje gekregen heeft.

De verse bloemen werden al wat minder, die hebben we eruit gehaald en de rest zag er nog goed uit.

 

En we hebben bij de ouderen weer de nodige kerstattenties mogen rondbrengen. Het advies was echter om niet naar binnen te gaan, dus de contacten waren helaas minder als de bedoeling was. We hopen dat we volgend jaar daar meer ruimte voor gaan krijgen