Html5 Menu Tag by Css3Menu.com
 

 

 

 

 

Zomer.

 

Voor de één gelegenheid om eens uitbundig de paden op de lanen in te gaan; een ander pakt een klus aan; in, om of op het huis. Weer een ander duikt in de wondere wereld van de letteren.

 

Op de camping of tijdens een wakker siësta-moment, vind ik het altijd lekker om het één en ander aan literatuur te verorberen (het voornemen om dat ook de rest van het jaar vol te houden, lijdt meestal schipbreuk in september).

 

Één van de boeken die deze zomer de revue passeerde, was ‘De laatste reis van de boswachter’, n.a.v. een uit de hand gelopen idee om een oude auto terug te brengen naar de fabriek waar die ooit gemaakt was. Een soort ultieme recycling.

 

Veel ideeën overleven het overwegen niet, en das maar goed ook. In het geval van beide eigenaren van de oude Subaru Forester (vandaar de koosnaam de Boswachter), wordt de droom in daad omgezet. Op een grijze zaterdagmiddag wordt er gestart voor een monsterrit van Amstelveen naar Japan. De TOMTOM geeft 23832 kilometer aan.

 

Wat volgt is een prachtige beschrijving van verschillende landschappen, de dagelijkse oliecheck, vreemde ontmoetingen, maar vooral ook spiegeling van het eigen leven. De auteurs, Dirk Jan Roeleven en zijn vrouw Hester van der Vliets nemen de lezer mee op de achterbank van hun stationwagen.

 

Steeds verder weg van de hectiek van het alledaagse leven, komen ze steeds dichterbij wat hen de jaren van hun relatie geraakt heeft: hun onvrijwillige kinderloosheid. En wat ze daarover denken, voelen en voor elkaar al dan niet kunnen betekenen.

Neem en lees, zou ik zeggen.


Zomer 2021, misschien is er wel zo’n reis te maken?

Met iets in de gedachten, in gesprek tussen beiden of met jezelf alleen.

Een thema dat al jaren sluimert en waar je van voelt: daar moet ik toch eigenlijk een keertje mee op pad.

 

Op reis, tijdens een wandeling langs Fort Honswijk, al klussend of in de eigen achtertuin, voorbij de laatste pagina van je leesboek.

Goede ontdekkingstocht toegewenst!

 

ds. Marius van Duijn

 

Elk verlangen dat
Dit is ons verlangen (Preek) – Léven in de kerkdiep in ons
naar God roept,
vormt al een gebed.
Jouw verlangen,
dat is reeds jouw gebed.
Er bestaat een innerlijk gebed
dat nooit zwijgt:
het is jouw verlangen.
Wanneer je wilt bidden zonder ophouden,
houdt dan nooit op te verlangen.


Aurelius Augustinus